Saturday, 7 January 2017

~ Guest Book ~

Kon'nichiwa...
hehe...

Happy...!!! Happy...!!! Happy!!!

Cuti panjang dah bermula...
Seperti yang dikata dalam blog saya yang sebelum nie
↓   
~ M00D CUTI ~

saya nak kongsikan macam mane saya buat Guest Book untuk wedding My Cousin "NANA" saya yang akan berlangsung pada




Jemput la datang yea..
lagi 2 minggu lagi dari tarikh hari nie akan bergelar Raja Sehari... 

Sekarang saya akan share gambar proses membuat Guest Book yang sempat ambil...

Step 1 
(muka surat dalam Guest Book)
Tebuk bentuk yang menarik dibahagian bucu
Potong kertas ikut saiz Guest Book
Gariskan bahagian untuk senang buka

 Step 2 
(Cover Guest Book)
Potong ikut saiz Guest Book
Potong kertas keras untuk dijadikan cover depan & belakang
Gam dan tampal
Gariskan bahagian untuk senang buka
 Step 3
(Hiasan Guest Book)

Ukur kepanjangan reben yang diperlukan & adjust bg centre

sediakan barang hiasan & fikirkan mana nak letak mengikut kreativiti sendiri
sarungkan sample kad & cincin ke benang seperti ini & gamkan sekali
lepas tu baru letak reben yang telah dibentuk kan bentuk bunga

Susun nama mengikut kesesuaian Guest Book
NANA & ABOY
 Untuk menepati permintaan pengantin, saya pilih gambar ini untuk menghiasi Guest Book...
 
Inilah hasilnya... Cantik tak...?

Semoga bakal pengantin suke... 😍
Semoga hubungan ABOY & NANA kekal ke jannah...
Amiinn...~



p/s : Alhamdulillah... siap pon...
~...segala penat lelah sampai demam-demam berbaloi...~


  

Sunday, 1 January 2017

~ Happy New Year 2017 ~

Kon'nichiwa...
hehe...

SELAMAT TAHUN BARU
2017

semoga tahun ini akan menjadi lebih baik daripada tahun lepas...
Aamiin...~

  
 Awal-awal tahun bila masuk keje, semua akan jadi buzy... yang tak buzy pon ada buat-buat buzy...
tapi saya betol-betol buzy,
al-maklumla... cuti panjang sangat, bila masuk keje, menimbun la keje semua, 
bukan keje kite pon kene buat... geramnyewwww!!! 😡😡
yang paling tak suke buat keje 
AkAuN!!!
bayangkan kite bukan budak akaun tapi kene handle akaun office,akaun klien, &  akaun-akaun yang sewaktu dengannye... 
mesti pelikkn, saya ni keje apa agaknye yea...
hihi...
nanti ade peluang saya ceritakan yea ape pekerjaan saya, ape nama Office saya & macam mane rupe office saya...

opss!! bukan office saya, tapi office Boss saya... hihi... 




p/s: Doakan semoga segala urusan/kerja saya berjalan lancar yea... Aamiin... 
 
   
 
Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by rikochikatodain